Loppan & Hermans blogg

Direktlänk till inlägg 6 juli 2008

Hur Herman blev Harriet och Anders blev Justin

Av Frida - 6 juli 2008 10:18

Nu är det klart. Matte och Herman har nu varit på world dog show.

I onsdags förmiddag begav dom sig mot udderud för å hämta upp faster Della. När hon väl var upplockad och träffat vetten så begav sig Matte och Herman vidare mot Torsten. Väl där packades bilen och vovvarna fick sig en liten promenad och uppladdning inför "the big day".

Nu satt alla i bilen och resan mot Älvsjö började.

Faster Della som är mer känd som Polisen, styrde pojkarna med järntass. Hon staplade pojkarna på hög så hon själv kunde breda ut sig i bagaget.


Så blev det dax för rast, Matte svängde in på en mack. Skrrrappp hördes det under bilen, HJÄLP inte nu tänkte matte. H ringdes och ståltråd inhandlades. Vilken tur att Matte och Liza hade med sig Justin Case. Han fixade naturligtvis bilen på ett litet kick.

I väntan på glass och kaffe. Torsten, Della och Herman med Justin vid kopplen.


In i bilen igen och resan fortsatte. Bilen parkerades och väskor packades ur, genom garage mot hotell Connect.

In i hissen mot receptionen. Folkets jubel och så fick vi rum 28. Dörren öppnades och världens minsta hotellrum visades. En Matte, en Herman och en Della sen var det fullt. Ut i receptionen igen för å fixa ett annat rum. Det tog lite tid men det gjorde inget för under tiden så fotades alla vovvar hela tiden av människorna som satt där med sina kaffekoppar. Matte och Justin funderade ett tag på att skaffa solglasögon för alla fotoblixtar.

Nu till det nya rummet, Vilken skillnad. Det hade både fönster och toalett till skillnad från det andra rummet.

Jodå, mattar och hussar fick dela säng med oss vovvar, dom fick ta den plats som blev över.


Människor och hundar packade in i rummet och gjorde sig hemmastadda.

Middag skulle intagas på hotellet.

Matte valde en baconburgare, den hade räckt till ett helt kompani.

Skål, Tant ( Liza) och Justin ( Anders).


Efter en natt med lite mindre sömn än vanligt = nästan ingen alls, så var det dax att ge sig av mot mässan.


Vovvarna passerades igenom veterinärkontrollen och alla satte kurs mot ring 57.

Väl där så mött vi dom andra kändisarna. Lloyd-Willner hundarna.

Sen var det bara å vänta på att klockan skulle bli dax. Matte var för en gångs skull inte så nervös, tack vare Estells mirakeldroppar.

Matte och Herman i ringen. Det slutade med ett rött band (vilket betyder Mycket god) och så var det hela över. När det blir så här stora utställningar gäller lite andra regler, man ska ha rosa istället för rött. Får fyra ekipage rosa band så får inte dom röda banden komma in igen. Väldans krångligt.


Matte är supernöjd med sin och Hermans insats.


Kritiken löd: Stor. Något högställd och något lätt som helhet. Smal i kroppen. Långt huvud med bra profil. Lång hals. Något brant skuldra och överarm. Förbröstet behöver ännu mer utfyllning. Ryggen behöver bli fastare, aningen lång i ländpartiet. Välvinklad bak. Bra päls och färg.


Jaha, det var de det.

Bilen packade åter och hemfärden påbörjades. Efter ca: 2 minuter så blev det kö. Kön varade i en och en halv timme då vi i sakta mak rullade söder ut. Della styrde återigen pojkarna med järntass. Herman vågade inte lägga sig så han satte sig på Torsten. Då döptes Herman om till Harriet, för Justin tyckte han var en sån kärring.

Efter många timmar i bilen så är nu Matte och Herman hemma. Bilen urpackad, Rosefangerna upphängda och lugnet råder.

 
 
Tant

Tant

20 juli 2008 15:46

Jag är nästan lika döende som Agnes, för jag är förkyld.. Luften har gått ur mig..Pfffuiiiiiiiii

http://www.torsten.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 30 juli 2010 12:40

Stövlarna tas fram. Påsar packas. Prinsar och prinsessor spänns fast.   Nu ska tvåbeningarna lämna slottet igen. Å tänk jag fick åka med. Lopphunden som har ont i benet får stanna hemma. Prinsessan lämnas av hos farmor och sen fortsatte färde...

Av Frida - 28 juli 2010 10:35

Snacka om att det var evighetersen som det skervs något i den här bloggen.   Men här har det varit fullt upp med det mesta.   Allt är som vanligt, det tränas, promeneras och tillbringas tid i soffan eller på en filt ute i skuggan.   Det d...

Av Frida - 19 mars 2010 09:57


Just nu har vi fullt upp med livet.   Snön smälter, fåglarna kvittrar och det är full fart.   Matte har funderingar på å lägga ner allt vad bloggande heter. men vi får se hur det blir.   Nu drar Matte med Prinsar och prinsessor till fjäll...

Av Frida - 20 februari 2010 14:49

        Vi ska vara hemma idag.

Av Frida - 17 februari 2010 11:34

Nu var det länge sedan det knapprades något i den här bloggen. Kanske dax att lägga ner.   Torsten- Världens bästa brorsa har tyvärr flyttat. Han tog sitt pick och pack å drog till Åkersberga, hem till Greta. Han lämnade ett stort hål efte...

Skapa flashcards