Loppan & Hermans blogg

Alla inlägg under september 2008

Av Frida - 16 september 2008 20:41

Jag och Herman följde med Matte till Moppen en kväll. Själv gillar jag inte alls att vara på gården, det är ett sabla läskigt ställe. Matte brukar vara så snäll och låta bagageluckan på bilen stå öppen så jag kan ligga kvar i bilen och hålla ställningarna.

Just denna kvällen var en av dom kvällar som det var åska.

Matte, Moppen och Herman harvade runt i paddoken och jag låg i bilen.  Men med åska brukar det komma regn, å det gjorde det.

Ut med Moppen i hagen, in med oss vovvar i bilen, sen GICK Matte.

Varken jag eller Herman är rädda för åska så Matte tänkte hon kunde gå in till gårdens ägare för en pratstund.

Det tyckte inte Herman. Så han krånglade sig igenom gallret förbi Prinsens stol och Lopphundens bur till framsätet.

Han tänkte vänta där på Matte, så det så. 

Av Frida - 16 september 2008 20:33

Nu har farten ökat och allt rullar på väldigt fort. Matte och H jobbar dagarna i ända. Å gör dom inte det så bygger dom eller lagar bilar. Men det är ju som det ska vara, allt ska hända samtidigt.

Moppen fick flytta hem ett tag för och äta upp sig lite, hon var så hungrig. Men nu är hon tillbaka på betet igen. Jag och Herman hjälpte Matte med flytten. Här kommer några kort sen dess.

Här är jag, Agnes.

Äntligen en bild på när Herman travar. För han kan ju faktiskt det ibland. Alla som känner lillponken vet ju att han helst tar sig fram som en kamel i passgång.


Av Frida - 7 september 2008 13:45

 

Det finns ju bara en. HERMAN såklart... vem skulle det annars vara.

Det var hårt igår över stubbåkrarna.

Av Frida - 7 september 2008 13:34

Vi hängde med Matte och Moppen på en tur över stubbåkrarna.

 Man blir ganska blöt.

Men det finns nästan inget roligare. Korten är tagna med Mattes telefon i regn så dom är ganska dåliga + att Moppen rör sig.


Ja, den stackars Moppen höll på att svälta ihjäl på sommarbetet, så igår fick vi hjälpa Matte att flytta hem henne. Det stora flyttlasset gick. Flugtäcken i mängder, huvudlag, sadlar, lådor, huvor och annat smått och gott lastades på Moppen och sen inn i bilen. Väl på plats fick matte för sig att här skulle städas och ändras. Matte tyckte det blev så bra.

Moppen tyckte också det blev så bra bland massa gräs och sina älskade ponnisar. Moppen älskar ponnisar. Ponnisarna är av den gammla och magra sorten så dom har gått på mycket kraftigare bete under sommaren men nu får Moppen äntligen klia deras gammla malätna manar igen.

Av Frida - 7 september 2008 13:28

Här lever vi livets glada dagar. Äter sover och tränas.

Vi fick en ny soffa eftersom lillplutten kollat hur en grå hörnsoffa ser ur innuti. Den nya är i grått anilinskinn, lyxit ska det vara. Men den är också på väg till tippen. Trasig var den när vi fick den och inte blir den helare när man har en lillplutt som kollar hur allt ser ut på andra sidan, innuti ,framför och bakom.


Ovido - Quiz & Flashcards